Dental Studio Przno

Izbjeljivanje zuba

Sve viši estetski zahtjevi koje moderno doba postavlja pred savremenog čovjeka doveli su do toga da većina nas želi da ima blistavo bijele zube i takozvani holivudski osmjeh.

I zaista, čitavo lice djeluje svežije, mlađe i ljepše kada su zubi blistavo bijeli.

U slučajevima kada nam priroda nije podarila tako bijele i lijepe zube, ili su oni vremenom potamneli zbog loših životnih navika ili nekih lijekova, mogu da pomognu najsavremenije stomatološke metode za izbjeljivanje zuba.

Postoji nekoliko metoda izbjeljivanja zuba

1. Kućno izbjeljivanje

Uz uputstva i nadzor našeg tima, sprovodi se u prosjeku dvije nedjelje, ili duže što zavisi od rezultata koje želite da postignete. Što duže primjenjujete tretman kućnog izbjeljivanja zuba, to će zubi biti svjetliji.

Postupak je jednostavan: u ordinaciji se uzima otisak gornje i donje vilice na osnovu kog se izrade folije koje pacijent dobija zajedno sa gelom i nosi kući. U foliju se aplikuje mala količina gela i nosi se u toku noći. Proces bijeljenja zuba traje 7-14 dana, kada se i postiže krajnji efekat izbjeljivanja zuba.

2. Profesionalno izbjeljivanje zuba

U slučajevima kada želite odmah postići željene rezultate pristupa se profesionalnom izbjeljivanju zuba.

Obavlja se u ordinaciji i  traje do  45 minuta. Zubi momentalno postaju bjelji za dvije-tri nijanse, ali pun efekat se vidi nakon 7-10 dana.

Izbjeljivanje zuba u ordinaciji podrazumijeva potpuno bezbjednu i bezbolnu proceduru. Sistem se zasniva na primjeni karbamid peroksida u gelu. Prije tretmana se odredi trenutna boja zuba pacijenta, zatim se specijalnim gelom zaštite desni pacijenta i na kraju aplikuje gel na zube. Gel koji se nanosi na površinu zuba se aktivira na svjetlost UV lampe.

3. Lasersko izbjeljivanje zuba

Kako se radi lasersko izbjeljivanje zuba?

Lasersko izbjeljivanje zuba potpuno je bezbolno i radi se bez anestezije. U ovoj proceduri koriste se gelovi na bazi karbamid-peroksida, a laser aktivira djelovanje gela za izbjeljivanje i poboljšava njegov učinak.

Koliko traje procedura?

Lasersko izbjeljivanje zuba traje svega tridesetak minuta. Sve se završava u jednoj posjeti ordinaciji. To je najbrži i najefikasniji način za postizanje prirodno bijele boje zuba.

Kada se vidi efekat?

Pun efekat se postiže za manje od sat vremena.

Da li je lasersko izbjeljivanje zuba bezbjedno?

Lasersko izbjeljivanje zuba je dokazano apsolutno bezbjedna i  pouzdana metoda, bez rizika da se ošteti gleđ. Nema kontraindikacija i bezbjedno je za pacijente svih uzrasta.

Za koga je lasersko izbjeljivanje zuba idealan izbor?

Najbolji rezultati postižu se kod izbjeljivanja žućkasto, braon ili narandžasto prebojenih zuba. Kod sivkaste prebojenosti zuba, prebojenosti izazvane upotrebom tetraciklinskih antibiotika izbjeljivanjem se postižu dobri rezultati, ali te promjene nisu toliko izražene kao u drugim slučajevima. Boja zuba koji imaju stare plombe ne može izbjeliti bez zamjene starih plombi novim.

Kontaktirajte nas i zakažite pregled i savjetovanje. Naš tim će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Boja zuba koji imaju stare plombe ne može izbijeliti bez zamjene starih plombi novim.